Iyengar Yoga Telemark drives av Stefanie Willi. Vi er fire Iyengar yoga lærere som underviser i Bø og Skien. Kirsten Wielandt Houe underviser i Bø, Lucy Johnson i Skien, Ståle Ljungstrøm er for tiden vikar fordi han driver med restaurering og Stefanie Willi underviser på fulltid både i Bø og Skien. 

Vi er et team av dedikerte lærere som elsker det vi driver med. Vi synes det er fantastisk å kunne dele yogaen med dere!

Iyengar yogalærere har alle en minst 3årig utdannelse, en av verdens lengste og grundigste. Den inneholder mye anatomi, fysiologi, grunnkunnskap om hormon- og nervesystemet og mest av alt er det flere hundre timer med praksis, øving av aktive og avslappende stillinger og grunnlag til pusteøvelser. Alt vi underviser har vi kjent i vår egen kropp og lært å forstå gjennom egen øving. Vi øver og øver… og elsker å oppdage mer!

Vi har en god forståelse av stillingene og deres virkninger. Vi ser hva som er bra for elevene og hvor vi må korrigere elle tilpasse en stilling for noen (f.eks. pga. ryggsmerter, kneproblem, høyt blodtrykk, søvnvansker, osv.).

godtnyttår
Stefanie og Ståle

Om Stefanie

Stefanie kommer fra Sveits. I 2012 flyttet hun til Norge og grunnla Iyengar Yoga Telemark. Hun har øvd yoga siden 2004 og ble internasjonalt sertifisert Iyengar Yogalærer i 2010. Deretter var hun i flere måneder fulltids-assistent i yoga-terapi hos den anerkjente Junior Advanced lærerinne Rita Keller i Køln. I 2012 og 2017 tok hun to videreførende Iyengar yoga-eksamen og er nå Junior Intermediate 2 lærer. Denne sertifiseringen gir lov til å undervise privattimer, egne klasser for gravide og yoga etter fødsel.

Stefanie reiser fortsatt til Rita og andre seniorlærere flere ganger i året for å fordype sin egen praksis og få veiledning til hvordan å jobbe med folk med utfordringer (rygg-/skulder/-kne-smerter og skader, problemer med hormon- og nervesystemet, fordøyelse, mm.). Når hun er hos Rita assisterer hun i yoga-terapi og opplever hver gang på nytt hvor utrolig sterk Iyengar yogas virkning er. Det er helt fantastisk å oppleve hvordan folk med store skader kan bli friske gjennom intens og bevisst øving og like fantastisk å se hva yogaen gir friske mennesker når de øver iherdig og er åpne for forandring.

Som BKS Iyengar sa: “Words cannot convey the value of yoga – it has to be experienced!”

padahastasana_stee                             UD_stee

Stefanie om sin yoga-praksis:

“Iyengars presise og utfordrende tilnærming gir meg nær og positiv kontakt med meg selv. Når jeg øver blir jeg fokusert og rolig og er et stedt dypt inn i meg. Alt av livets utfordringer rykker på avstand. Det føles riktig godt i kroppen, men også på de andre plan. Yogaen gir meg en frihetsfølelse, mye energi, klarhet og glede.
Når jeg øver møter jeg mine grenser, på godt og vond, og lærer å utvide dem. Jeg kommer meg selv nærmere og oppdager nye rom og muligheter, både fysisk, mentalt og emosjonalt.”

Om Ståle

kajakk_ståle_lys

Ståle oppdaget yoga i 2008 etter en ulykke som ga en hodeskade og en utmattelsesproblematikk. I Iyengar yoga fant han det redskapet han trengte for å arbeide seg tilbake til livet. Han bruker mye tid på utforsking av pust og sammenheng av spenninger i kroppen og aktivitet i sinnet og nervesystemet og det å forstå kroppens energibalanse. 

Ståle jobbet tidligere med friluftsliv og har en stort lidenskap for alt som har med natur og kultur å gjøre. Nå arbeider han med tre og restaurering av gamle hus.

ståle_UD

Ståle ble sertifisert Iyengar yogalærer i 2015. Han tok utdanningen sin i Køln (Tyskland) hos Rita Keller. De siste årene har han fått mye inspirasjon av Christian Pisano.

Om Kirsten

fb_Kirsten
Kirsten er utdannet i idrett på Odense universitet. Hun studerte friluftsliv og praktisk pedagogikk og jobbet i 13 år på Gullbring som instruktør. Hun tok fitness yoga utdanningen på NIH og begynte å undervise yoga i 2008. Noen år senere gikk hun på Yogaworks utdanningen i Oslo som inneholder en god del iyengar yoga. Endelig hadde hun funnet den yogametoden hun ville fordype seg i! Hun er nå i sitt siste år av Iyengar yogalærer utdannelsen hos Mette Ørum i København og underviser med stor glede.

Kirsten om yoga: “Jeg liker yoga da det gir ro i hodet og glede i sjel og kropp. Yoga er individuell men fellesskapet har rom for alle uansett nivå.”


Om Lucy

Lucy er opprinnelig fra England hvor hun startet med Iyengar yoga for ca. 20 år siden. Hun slet da med en nakkeskade, og satte raskt pris på både de fysiske fordelene og sinnsroen hun erfarte med yoga. Lucy ble sertifisert Iyengar yogalærer i 2016 og dro noen måneder senere på sin første tur for å studere hos Iyengarfamilien i Pune, India. Hun setter stor pris på sin egen yogapraksis og studerer jevnlig med erfarne Iyengar yogalærere både i Europa og USA.