Iyengar Yoga Telemark drives av Stefanie Willi. Kirsten Wielandt Houe underviser i Bø og Stefanie underviser på fulltid både i Bø og Skien. Ståle er for tiden bare vikar fordi han driver med restaurering.

Vi er et team av dedikerte lærere som elsker det vi driver med. Vi er glad i å øve yoga og kunne dele det vi har lært med dere!

Iyengar yogalærere har alle en minst 3årig utdannelse, en av verdens lengste og grundigste. Den inneholder mye anatomi, fysiologi, grunnkunnskap om hormon- og nervesystemet og mest av alt er det flere tusen timer med praksis; dvs øving av aktive og avslappende stillinger og pusteøvelser. Alt vi underviser har vi kjent i vår egen kropp og lært å forstå gjennom egen øving. Vi øver og øver… og elsker å oppdage mer!

Vi har en god forståelse av stillingene og deres virkninger. Vi ser hva som er bra for noen og hvor vi må korrigere elle tilpasse en stilling (f.eks. pga. ryggsmerter, kneproblem, høyt blodtrykk, søvnvansker, osv.).

godtnyttår
Stefanie og Ståle

Stefanie

Jeg kommer fra Sveits. I 2012 flyttet jeg til Norge for å bo sammen med Ståle og grunnla Iyengar Yoga Telemark. Jeg har øvd yoga siden 2004 og ble internasjonalt sertifisert Iyengar Yogalærer i 2010. Jeg har bestått to videreførende eksamen i 2012 og 2017 og er nå sertifisert “Junior Intermediate 2”. Denne sertifiseringen gir lov til å undervise privattimer, egne klasser for gravide og yoga etter fødsel.

I 2011 og 2012 var jeg i flere måneder assistent i yoga-terapi hos den anerkjente Junior Advanced lærerinne Rita Keller i Køln. Jeg reiser fortsatt til Rita og andre Senior-lærere flere ganger i året for å fordype min egen praksis og lære mer om hvordan å jobbe med folk med skader og alle slags utfordringer (alt fra skoliose og kneproblemer til probelemer med hormonsystemet og nervesykdomer).
Om og om igjen blir jeg forbauset og ydmyk over å oppleve Iyengar yogas sterk virking. Sist ved å møte en dame som hadde vært lamm fra halsen ned og kom gående til terapi-klassen. Etter ett års intens øving i Iyengar yoga terapi var hun på vei til å bli fullstendig frisk igjen. Det er fantastisk å oppleve hvordan folk med store skader kan bli mye bedre og like flott å se hva yogaen gir friske mennesker når de øver iherdig og er åpne for forandring.
Zoom gir en helt ny mulighet til å kunne følge lærer-kurs i andre land og jeg har mulighet til å følge min lærer Rita ofte nå. I tillegg drar jeg på kurs med seniorlærer Brigitta Tummon som flyttet til Norge i 2019 og får inspirasjon online av Lois Steinberg, Jayne Orton og Alan Goode.

Som BKS Iyengar sa: “Words cannot convey the value of yoga – it has to be experienced!

padahastasana_stee                             UD_stee

“Iyengars presise og utfordrende tilnærming gir meg nær og positiv kontakt med meg selv. Når jeg øver blir jeg fokusert og rolig og er et stedt dypt inn i meg. Alt av livets utfordringer rykker på avstand. Det føles riktig godt i kroppen, men også på de andre plan. Yogaen gir meg en frihetsfølelse, mye energi, klarhet og glede.
Når jeg øver møter jeg mine grenser, på godt og vond, og lærer å utvide dem. Jeg kommer meg selv nærmere og oppdager nye rom og muligheter, både fysisk, mentalt og emosjonalt.” Stefanie

Ståle

Ståle har for tiden den pause fra undervisningen. Han bruker overskuddet sitt på å jobbe med restaurering av vinduer og vakre gamle hus. Han fortsetter å øve og kommer sikkert tilbake 🙂

kajakk_ståle_lys

Jeg oppdaget yoga i 2008 etter en ulykke som ga en hodeskade og en utmattelsesproblematikk. I Iyengar yoga fant jeg det redskapet jeg trengte for å arbeide meg tilbake til livet. Jeg bruker mye tid på utforsking av pust og sammenheng av spenninger i kroppen og aktivitet i sinnet og nervesystemet og det å forstå kroppens energibalanse.

Jeg jobbet tidligere med friluftsliv og har en stort lidenskap for alt som har med natur og kultur å gjøre. Nå arbeider jeg med tre og restaurering av gamle hus.

ståle_UD

Ståle ble sertifisert Iyengar yogalærer i 2015. Han tok utdanningen sin i Køln (Tyskland) hos Rita Keller. De siste årene har han fått mye inspirasjon av Christian Pisano, hans favoritt lærer som holder til i Nice, Frankrike.

Kirsten

fb_Kirsten
Jeg er utdannet i idrett på Odense universitet og studerte friluftsliv og praktisk pedagogikk. Jeg har i 13 år jobbet på Gullbring som instruktør. Jeg tok fitness yoga utdanningen på NIH og begynte å undervise yoga i 2008. Noen år senere gikk jeg på Yogaworks utdanningen i Oslo som inneholder en god del iyengar yoga. Da hadde jeg endelig funnet den yogametoden jeg ville fordype meg i! Jeg tok Iyengar yogalærer utdannelsen hos Mette Ørum i København og underviser med stor glede.

“Jeg liker yoga da det gir ro i hodet og glede i sjel og kropp. Yoga er individuell men fellesskapet har rom for alle uansett nivå.”