Iyengar Yoga Telemark drives av Stefanie Willi Ljungstrøm (t.v.) som underviser på heltid både i Skien og Bø. Kirsten Wielandt Houe underviser i Bø og Ståle Ljungstrøm er for tiden kun vikar men håper å snart være klar til å undervise fast igjen.

Vi har alle øvd yoga i mer enn ti år og fortsetter å øve og stadig lære mer. Vi er fascinerte av yoga og dens virkning og glade for å kunne dele det med dere.

Iyengar yogalærere har alle en minst 3årig utdannelse. Den inneholder mye anatomi, fysiologi, kunnskap om hormon- og nervesystem og mest av alt er det flere tusen timer med praksis, dvs øving av både aktive og avslappende stillinger og pusteøvelser. Alt vi underviser har vi kjent i vår egen kropp og lært å forstå gjennom egen øving. 

Vi har god kunnskap til stillingene og deres virkninger. Når det trengs tilpasser vi stillingene til individuelle behov (f.eks. ved ryggsmerter, kneproblem, høyt blodtrykk). 

Mer om oss:
Stefanie

Jeg kommer fra Sveits og flyttet til Norge i 2012 for å bo sammen med Ståle. I samme året grunnla jeg Iyengar Yoga Telemark. Jeg har øvd yoga siden 2004 og ble internasjonalt sertifisert Iyengar Yogalærer i 2010. I 2012 og 2017 bestod jeg to videreførende eksamener og er nå sertifisert “Junior Intermediate 2”. Denne sertifiseringen kvalifiserer til å undervise privattimer, egne klasser for gravide og yoga etter fødsel. Jeg er godkjent mentor og veileder for elever i lærerutdanning.

I 2011 og 2012 var jeg i flere måneder assistent i yoga-terapi hos den anerkjente Junior Advanced lærerinne Rita Keller i Køln og har siden fortsatt å gå på kurs med henne både i Tyskland og via zoom for å fordype min egen praksis og lære mer om Iyengar yoga terapi (alt fra rygg-, hoft- og kneproblemer til hormonelle og nevrologiske sykdomer, fordøyelsesplager, mm.). 
I Norge tar jeg så ofte jeg kan klasser med seniorlærer Brigitta Tummon som flyttet til Oslo i 2019. Andre lærere som inspirerer meg veldig takket muligheten til klasser på zoom er Lois Steinberg, Rajlaxmi Nidmarti og Alan Goode.

Jeg blir om og om igjen forbauset og ydmyk over Iyengar yogas sterke virkning når jeg ser hvordan noe(n) kan forandre seg. Det er fantastisk å oppleve hvordan folk med store skader kan bli mye bedre og like flott å se hva yogaen gir friske mennesker når de øver iherdig og er åpne for forandring.

Som BKS Iyengar sa: “Words cannot convey the value of yoga – it has to be experienced!

padahastasana_stee                             UD_stee

“Iyengars presise og utfordrende tilnærming gir meg nær og positiv kontakt med meg selv. Når jeg øver blir jeg fokusert og rolig og er et stedt dypt inn i meg. Alt av livets utfordringer rykker på avstand. Det føles riktig godt i kroppen, men også på de andre plan. Yogaen gir meg en frihetsfølelse, mye energi, klarhet og glede. 

Når jeg øver møter jeg mine grenser, på godt og vond, og lærer å utvide dem. Jeg kommer meg selv nærmere og oppdager nye rom og muligheter, både fysisk, mentalt og emosjonalt.” Stefanie

Kirsten

fb_Kirsten

Jeg er utdannet i idrett på Odense universitet og studerte friluftsliv og praktisk pedagogikk. Jeg har i 13 år jobbet på Gullbring som instruktør. Jeg tok fitness yoga utdanningen på NIH og begynte å undervise yoga i 2008. Noen år senere gikk jeg på Yogaworks utdanningen i Oslo som inneholder en god del iyengar yoga. Da hadde jeg endelig funnet den yogametoden jeg ville fordype meg i! Jeg tok Iyengar yogalærer utdannelsen hos Mette Ørum i København og underviser med stor glede.

“Jeg liker yoga da det gir ro i hodet og glede i sjel og kropp. Yoga er individuell men fellesskapet har rom for alle uansett nivå.”

Ståle
Ståle har for tiden pause fra undervisningen. Han fortsetter å øve og kommer sikkert tilbake 🙂

kajakk_ståle_lys
Jeg oppdaget yoga i 2008 etter en ulykke som ga en hodeskade og en utmattelsesproblematikk. I Iyengar yoga fant jeg det redskapet jeg trengte for å arbeide meg tilbake til livet. Jeg bruker mye tid på utforsking av pust og sammenheng av spenninger i kroppen og aktivitet i sinnet og nervesystemet og det å forstå kroppens energibalanse.

Jeg jobbet tidligere med friluftsliv og har en stort lidenskap for alt som har med natur og kultur å gjøre. Nå arbeider jeg med tre og restaurering av gamle hus.

ståle_UD

Ståle ble sertifisert Iyengar yogalærer i 2015. Han tok utdanningen sin i Køln (Tyskland) hos Rita Keller. De siste årene har han fått mye inspirasjon av Christian Pisano, hans favoritt lærer som holder til i Nice i Frankrike.