Yogaens virkninger er mangfoldige. En regelmessig praksis av Iyengar yoga gjør deg sterkere og mykere og gir bedre balanse og konsentrasjon. Avslappet i både kropp og sinn opplever mange at de sover bedre og har mere overskudd. Gjennom å øve yogastillinger   blir vi bevisste på egne mønstre og spenninger og kan begynne å gi slipp på de.

Iyengar Yoga er presis, utfordrende og en utmerket trening for både kropp og sinn. Ens holdning blir rettere og lettere og muskler i stive områder løsner. Med en rettere holdning og mykere kropp er det enklere å puste og slappe av. Å øve asanas krever konsentrasjon og fokus, slik at dine tanker er i “her og nå” og hjernen får en pause fra hverdagen. Muskler som har blitt brukt aktivt slapper lettere av; i slutten av timen føles det derfor ekstra godt med en dyp avspenning.

I spesielle tilfeller er det anbefalt å fokussere kun på avpenning: F. eks. hvis du opplever mye stress med utmattelse eller har vært veldig syk. Hvis du er usikker hva som passer best for deg, ta kontakt.